Слободан Томиќ

Сподели со своите пријатели

Пишува: м-р Слободан ТОМИЌ Loading…  Македонија е симбол на тоа како христијанството влезе на запад преку Апостол Павле кој сакаше да оди во Азија, но беше повикан  од Македонец да дојде  во Македонија. Народот во  Македонија никогаш не ја пропушта можноста да нè потсети дека христијанството влезе преку нивната врата,изјави Папата Франсис  на прес-конференцијата за новинари којаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

  Loading… Пишува: м-р Слободан ТОМИЌ  Единствен спас за народот и државата, окупирани од режимот во тоталитерен мрак, страв и срам, за излез од економската и политичката криза во престојната тешка есен и зима, се итни предвремени парламентарни избори! Нели, државата е суверена, суверенитетот произлегува од граѓаните, кои власта јаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Пишува: м-р Слободан ТОМИЌ Loading… Европските вредности денес се сведоа на корумпираната Бугарија. А изнуди 12 милијарди евра од европските даночни обврзници, со цел да ги покрие дупките на неуспешната и банкротираната бугарска благајна купувајќи мир и политички поени. И Грција инкасира од таа Европа 150 милијарди евра. Но, когаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Пишува м-р СЛОБОДАН ТОМИЌ Loading… Европската унија ги третира државите од Западен Балкан како злобна маќеа. Иако ова не е значително променето дури и по руската инвазија на Украина, фундаментална дебата се води во ЕУ, дали воопшто сака да ги прими преостанатите шест земји од Западен Балкан (Србија,  Македонија, Албанија,Прочитај повеќе