сиромаштија

Сподели со своите пријатели

Војната во Украина и зголемената инфлација доведоа уште четири милиони деца низ Источна Европа и Централна Азија во сиромаштија, објави УНИЦЕФ. Loading… Тоа е зголемување од 19 отсто во однос на 2021 година и покажува дека децата „го носат најтешкиот товар“ од конфликтот, соопшти УНИЦЕФ. Студијата опфати податоци од 22Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Општинската организација на Црвен Крст Куманово најави дека во период од 20-26 април, традиционално и оваа година ќе се одбележи „НЕДЕЛА НА СОЛИДАРНОСТ“ за собирање на парични средства за помош на социјално загрозените семејства во Куманово. Loading… Акцијата ќе се спроведе на градскиот плоштад во Куманово, околните населби, како иПрочитај повеќе