Шкотска

Сподели со своите пријатели

Шкотски аристократ обвинет за сексуален напад врз жена додека бил под дејство на дрога на неговата роденденска забава, на своето вчерашно судење изјави дека е убеден дека таа дала „зелено светло“. Loading… Јуан Тенант (39) ја нападнал жената во јули 2019 година додека таа и нејзината пријателка лежеле во креветПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Шкотска стана првата земја во светот која законски го заштити правото на бесплатни производи за менструација. Loading… Законот за менструални производи значи дека советите и воспитувачите ќе бидат законски обврзани да обезбедат бесплатни производи на оние на кои им се потребни. Од 2017 година, околу 27 милиони фунти се потрошениПрочитај повеќе