Роберт Голоб

Сподели со своите пријатели

Премиерот на Словенија Роберт Голоб изјави дека штетите од катастрофалните поплави во таа земја изнесуваат неколку милијарди евра. Loading… Голоб посочи дека приоритет е да се воспостави основна инфраструктура, како струја и вода. Премиерот посочи дека помошта за Словенија почна да пристигнува од странство и дека во моментов најпотребна еПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Катастрофата ја предизвика веројатно најголемата штета што секоја природна катастрофа ја направила во историјата на независна Словенија, изјави премиерот Роберт Голоб по катастрофалната бура однесе најмалку три животи во таа земја. Loading… Голоб рече дека ситуацијата во моментов е исклучително сериозна и дека сите расположливи единици се на терен. ВоПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски, денеска во рамки на официјалната посета, се сретна со претседателот на Владата на Република Словенија, Роберт Голоб, со кого имаа тет а тет средба, а потоа и билатерален состанок на којшто присуствуваа и министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски,Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски е во официјална посета на Република Словенија, заедно со министерот за земјоделство шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски. Loading… Претпладнево премиерот Ковачевски беше пречекан со највисоки државни почести од неговиот словенечки колега, Роберт Голоб. Следува тет а тет средба на премиерите КовачевскиПрочитај повеќе