праски

red fruit

Сподели со своите пријатели

Денес, Европа е најголем производител на праски во светот, и ова сезонско овошје е омилено не само поради неговиот исклучителен вкус, туку и поради неговите значајни придобивки по здравјето. Loading… Праските пристигнаа во Европа од Персија, но тие се одгледуваа во Кина многу пред да пристигнат на европско тло. ПостојатПрочитај повеќе