Прага

Сподели со своите пријатели

Чешката влада ќе обезбеди помош за домаќинствата за да не трошат повеќе од 30 отсто од својот приход за домување во услови на огромни поскапувања на гасот и струјата, изјави премиерот Петр Фиала. Loading… – Надоместокот за трошоците за домување ќе се додаде на најавените 66 милијарди круни (2,73 милијардиПрочитај повеќе