Пирамиден

Сподели со своите пријатели

Пирамиден е напуштена советска рударска населба на норвешкиот архипелаг Свалбард, која стана туристичка дестинација. Loading… Основана е од Шведска во 1910 година и продадена на Советскиот Сојуз во 1927 година.     „Пирамиден“ беше затворен во 1998 година и оттогаш остана во голема мера напуштен, при што поголемиот дел одПрочитај повеќе