Павел Дуров

a blue square with a white paper airplane

Сподели со своите пријатели

Апликацијата за пораки Телеграм, една од најпопуларните социјални платформи, ќе надмине една милијарда месечни активни корисници во рок од една година бидејќи „се шири како шумски пожар“, најави нејзиниот основач милијардерот Павел Дуров. Loading… Телеграм, со седиште во Дубаи, беше лансиран од рускиот претприемач кој ја напушти својата земја воПрочитај повеќе