пајаци

Сподели со своите пријатели

Хенри Могер е Британец кој доживеал вистински хроро поради момент на невнимание – и тоа поради банана. Тој својата страшна исповест ја раскажал за „Гардијан“, а ние ви ја пренесуваме во целост: Беше тоа октомври 2012. година кога неколкумина гледавме фудбал во куќата на мојот пријател Џејмес во Лондон. ЗаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

На аеродромот во Дизелдорф, во оставен куфер, пронајдени се 22 живи тарантули, соопштила германската царина. Кога е пронајден сопственикот на куферот, 47-годишник од Есен, рекол дека е одгледувач на тарантули и дека некои од нив во куферот носат малечки тарантули. Мажот патувал од Парагвај во Германија, а сега е подПрочитај повеќе