Орах

Сподели со своите пријатели

Наскоро ќе започне реконструкција и поправка на патот кој води до манастирот Карпино во селото Сув Орах во општина Старо Нагоричане. Loading… Како што информираат од иницијативата која се грижи за зачувување на манастирот, потпишан е договор со фирмата „Фишер Тихи“ од Куманово кои ќе се погрижат да го санираатПрочитај повеќе

Села во Старо Нагоричане

Сподели со своите пријатели

Шеснаесет села во Старо Нагоричане имаат од 20 до 100 жители според пописот на населението од 2021 година. Loading… Во најмалите 12 села во Старо Нагоричане, како што пишувавме претходно, живеат 127 лица и подетална анализа можете да прочитате ТУКА. Кокино Кокино е меѓу најмалите села во Старо Нагоричане воПрочитај повеќе