Олексеј Кулеба

Сподели со своите пријатели

Регионот Киев, вклучувајќи го и самиот главен град на Украина, се соочува со дефицит од 30 отсто во капацитетот за производство на електрична енергија по руските напади врз енергетската инфраструктура во текот на ноќта, објави денеска регионалниот гувернер Олексеј Кулеба. Loading… „Непријателот синоќа ги оштети објектите на енергетската инфраструктура наПрочитај повеќе