Олександр Сирскиј

Сподели со своите пријатели

Командантот на украинските копнени сили, генерал-полковник Олександр Сирскиј изјави денеска дека ситуацијата околу опколениот Бахмут е „исклучително напната“. Loading… „И покрај значителните загуби, непријателот ги воведе во битката најподготвените јуришни одреди на Вагнер, кои се обидуваат да ги пробијат нашите одбранбени линии и опсадата на Бахмут“, рече Сирскиј, според соопштениетоПрочитај повеќе