Ноќ на вештерки

Сподели со своите пријатели

Ноќ на вештерките (или Halloween) е празник што се слави на 31-ви октомври секоја година, а најчест симбол е тиквата што свети, како и интересните маски кај младите. Loading… Потеклото на овој празник е келтскиот фестивал на „Самаин“ и христијанскиот ден на „Сите свети“. Ова е народен празник, но некоиПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Оваа година американската Централна разузнавачка агенција понуди и загатка во духот на Ноќта на вештерките во која треба да ги забележите разликите помеѓу две фотографии. Loading… Задачата е многу потешка отколку што изгледа на почетокот. Како дел од својата поделба „Spy Kids“, ЦИА нуди онлајн игри преку кои заинтересираните страниПрочитај повеќе