Neuralink

Сподели со своите пријатели

Neuralink, компанијата на Илон Маск, неодамна ја изведе првата имплантација на својот чип во човечкиот мозок, означувајќи значаен момент во развојот на интерфејсите мозок – компјутер. Loading… Овој чекор претставува важен напредок во потрагата да им се овозможи на луѓето со сериозни повреди или други болести да ги контролираат уредитеПрочитај повеќе

blue and green peacock feather

Сподели со своите пријатели

За Neuralink се зборува од 2018 година, кога првпат излезе во јавноста со информации за импланти на човечки мозок. Loading… Неодамна се појави вест дека роботите кои ќе бидат задолжени за „инсталирање“ на чипови кај човечки субјекти се веќе готови. И покрај страшните вести за тестирање на животни, Neuralink одиПрочитај повеќе