Нептун

Сподели со своите пријатели

Нептун, синиот гасен гигант на Сончевиот систем, претрпе драматична трансформација, со неговите карактеристични бели облаци речиси целосно исчезнати. Loading… И покрај големата оддалеченост на Нептун од Сонцето, научниците открија интригантни врски помеѓу облаците на планетата и 11-годишниот циклус на сончевата активност. Еранди Чавез и тим од Универзитетот во Калифорнија, БерклиПрочитај повеќе