Нелсон Мандела

Сподели со своите пријатели

Пред десет години на денешен ден, на 5 декември 2013 година, почина Нелсон Мандела, претседателот на Јужноафриканската Република, човек чие име стана симбол на борбата против расизмот. Loading… Мандела беше претседател на ЈАР од мај 1994 година до јуни 1999 година. Историјата го памети како човекот кој го победи апартхејдот,Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Во Амстердам, во предградието Зуидост, украден е дел од споменикот подигнат на Нелсон Мандела. Loading… Споменикот во паркот Нелсон Мандела се состои од седум бронзени лица, а едно лице недостасува, објави NL Times. Полицијата го истражува случајот. Во средата, на 1 март, и полицијата и општината добија дојава дека муПрочитај повеќе