Мухамет Идризи

Сподели со своите пријатели

Во  Салонот на Уметничката галерија при НУ МУЗЕЈ – Куманово на утре од 19:30 часот ќе биде отворена изложба на дела „Кумановски ликовни уметници 2022“. Loading… Изложбата е дел од програмските активности на НУ Музеј – Куманово, и е под покровителство на Министерството за култура на Р.С. Македонија и ГрадоначалникотПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Во Салонот на Уметничката галерија – Куманово во среда со почеток во 19 часот, ќе биде отворена самостојна изложба „Визуелна хармонизација на природното богатство“ на академскиот уметник Мухамет Идризи. Loading… Изложбата е дел од програмските активности на НУ Музеј – Куманово. Мухамет Идризи е роден е 1986 година во Куманово.Прочитај повеќе