Монблан

Сподели со своите пријатели

Градоначалникот на Сен Жерве ја воведе необичната мерка со која секој што сака да се обиде да се искачи на Монблан мора прво да плати депозит од 15.000 евра. Loading… Парите би ги покривале трошоците за евентуално спасување или, во најлош случај, закопување. Жан-Марк Пеле, градоначалникот на Сен Жерве, решиПрочитај повеќе