МИГ-29

Сподели со своите пријатели

Рускиот портал News.ru наведува дека Украина од Словачка добила 13 борбени авиони МиГ-29. Loading… Полска побара од Германија дозвола за реекспорт на авиони од ист тип за украинската армија, како дел од првата испорака на авиони од земјите на НАТО во Киев. Во извештајот рускиот портал го цитира словачкиот министерПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Полска ѝ ја предаде првата серија ветени ловци МиГ-29 на Украина, но сѐ уште не е познато колку авиони испратила Варшава. Loading… Информации за испораката на авионот објави шефот на Канцеларијата за меѓународна политика на претседателот на Полска, Марцин Пшидац. „Според моите информации, тој процес е веќе завршен, односно трансферотПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Одлуката на Словачка да донира 13 од своите МИГ-29 на Украина ќе ѝ се исплати на таа земја многукратно. Loading… За возврат ќе добијат оружје во вредност од повеќе од милијарда долари од САД со неверојатен попуст. Американската понуда вклучува 12 јуришни хеликоптери „Bel AH-1Z Viper“ со дополнителна опрема иПрочитај повеќе