маслиново масло

Bowl Being Poured With Yellow Liquid

Сподели со своите пријатели

Маслиново масло е прекрасен и корисен производ кој му дава на нашето тело огромни придобивки. Loading… Ладно цеденото маслиново масло е полно со антиоксиданси, кои се борат со стареењето на организмот и туморските измени во него. Овој прекрасен зачин за свежите салати е нешто многу повеќе од тоа! Можете даПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Рафинираните масла, путерот и сличните масти се дел од секојдневната исхрана на секој од нас. Сепак, експертите се почесто предупредуваат дека е подобро да се користат поздрави масти. Loading… Како поздрава алтернатива се нуди маслиновото масло, а не би било лошо да потсетиме дека и Светската здравствена организација медитеранската исхранаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Луѓето кои редовно готват со маслиново масло и го користат како зачин во салатите имаат дури 41%  намален ризик од срцев удар, откриено е во студија на Институтот за здравје и медицинско истражување во Бродекс спроведена на 8000 луѓе. Loading… Медитеранскиот начин на исхрана, речиси целосно се базира на маслиновоПрочитај повеќе