Маша Москаљова

Сподели со своите пријатели

Алексеј Москаљов, татко на ќерката која поради антивоени цртежи заврши во дом за деца, избега од домашен притвор во текот на ноќта и засега не е позната неговата локација. Loading… Семејството рече дека биле под притисок од минатиот април, кога Маша одбила да учествува во патриотски училишни активности и когаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Во центарот на рускиот град Јефремов има ѕид покриен со слики од војна. Огромни фотографии од маскирани руски војници со оружје и големи букви Z и V – симболи на таканаречената руска „специјална воена операција“ во Украина. Loading… Има и песна: „Треба да имате добри раце. На добро му требаПрочитај повеќе