Маргарета Втора

Сподели со своите пријатели

Десетици илјади луѓе беа сведоци на историскиот момент кога кралот Фредерик Десетти ја наследи мајка си и стана нов крал на Данска. Loading… Задржувајќи ги солзите, кралот Фредерик им кажа на толпата пред замокот Кристијанборг дека сака да биде „обединувачки крал“ за иднината. Тој зборуваше со пофални зборови за својатаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Данската кралица Маргарета Втора пред две вечери во телевизиски новогодишен говор објави дека на 14 јануари оваа година ќе абдицира и ќе му ја предаде круната на престолонаследникот Фредерик. Loading… Веднаш се навести дека зад ова се крие нејзината желба да го спаси семејството по наводната афера на нејзиниот син,Прочитај повеќе