Лока Расмусен

Сподели со своите пријатели

Социјалдемократите предводени од премиерката Мете Фредериксен повторно ќе бидат најсилната политичка сила во Данска, покажуваат првите излезни анкети по парламентарните избори. Loading… Иако социјалдемократите освоија најмногу гласови, излезните анкети на ДР и ТВ2 вечерва покажаа јасно мнозинство, што значи дека е неизвесно дали Фредериксен ќе може да продолжи да владее.Прочитај повеќе