КУД Панче Пешев

Сподели со своите пријатели

Културно-уметничкото друштво „Панче Пешев“ и оваа година својата богата  програмска активност ја започнува со настап на Меѓународен фолклорен фестивал во Косовска Митровица. Фестивалот ќе се одржи од 22-ри до 25-ти јуни. КУД Панче Пешев веќе неколку години по ред гостува на истиот и го претставува македонксиот фолклор и традиција. НаПрочитај повеќе