Јовери Мусевени

Сподели со своите пријатели

Претседателот на Уганда Јовери Мусевени одби да го потпише контроверзниот закон со кој хомосексуалноста се казнува со смрт и бара законот да се врати во парламентот за дополнително да се заостри. Loading… Одлуката беше објавена вчера по средбата меѓу претседателот и претставниците на владејачката партија, кои одлучија тврдокорниот закон даПрочитај повеќе