Иван Серафимовски

Сподели со своите пријатели

Иван Серафимовски и Андреј Андевски од Куманово брилираа на турнирот во буткање со рака кој изминатиот викенд се одржа во Бреша, Италија. Loading… На турнирот SUPERMATCH ITALY 2024 WORLD CUP, златен и бронзен медал освои Серафимовски, додека Андевски освои два бронзени медала.     Дваесет и четиригодишниот Серафимовски освои првоПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Иван Серафимовски од Куманово освои две први места од Меѓународниот турнир „Kosovo summer armwrestling“ кој се одржа во Косовска Митровица. Loading… Серафимовски освои прво место во категоријата од 93 до 91 килограм, како и во апсолутна категорија. Станува збор за турнир кој го организира Косовската федерација и Едон Морина наПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Иван Серафимовски од Куманово осви прво, а Кристијан Јовановски второ место на Меѓународниот турнир во буткање со рака кој изминатиот викенд се одржа во Косово. Loading…     Заедно со нив како претставници од Македонија учествуваа и Димитар Вуиќ и Драган Стојчевски од Скопје и Зоки Димовски од Радовиш, коиПрочитај повеќе