Иса Зарепур

Сподели со своите пријатели

Иран денеска објави дека испратил капсула со животни во вселената, како подготовка за мисии со екипаж во наредните години. Loading… Според АП, иранскиот министер за телекомуникации Иса Зарепур изјавил дека капсулата, тешка 500 килограми, била лансирана на 130 километри во орбитата. Целта на Иран е да ги испрати своите астронаутиПрочитај повеќе