Ирак

Сподели со своите пријатели

Додека вниманието на светските медиуми е насочено кон Украина, турската армија започна нова воена операција против курдските вооружени формации во северен Ирак. Loading… Го носи кодното име „Тесна песна“ и се спроведува во три ирачки области: Метина, Зап и Авашин-Басјан.   Киев: Најмалку три лица загинаа во гранатирањето на ХарковПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Еден од најпознатите светски диктатори кои човештвото некогаш ги имало, секако е Садам Хусеин. Долгогодишниот лидер на Ирак убиен е на 30. декември 2006. година, а три години пред него Удај и Кусај, неговите синови. Кога е убиен Удај Хусен, многумина по прв пат во животот здивнале. Имало многу ИрачаниПрочитај повеќе