имунитет

Person Eating Pancakes with Fresh Fruits

Сподели со своите пријатели

Премногу алкохол и премногу сол, а премалку зеленчук… Сите овие навики треба да се променат. Loading… Го дефинираме имунитетот како отпорност на организмот кон инфекции, болести или некоја друга биолошка инвазија. Тоа е комплексен систем на заштита на нашето тело од штетни надворешни влијанија (бактерии, вируси и паразити). За силенПрочитај повеќе