Илија Струмениковски

Сподели со своите пријатели

Претседателот Стево Пендаровски, во рамки на проектот „Лице в лице со претседателот“ денеска во Центарот за култура „Трајко Прокопиев“ во Куманово се сретна со актерите Љубица Гојковиќ, Ѓорѓи Антов и Илија Струмениковски, кои во 1971 година беа дел од актерската постава на култната претстава „Бегалка“ на Васил Иљоски. Loading…  Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Театар Куманово ја доби наградата за најдобра претстава на Меѓународниот театарски фестивал „Денови на комедија“. Loading… Стручното жири на фестивалот во состав од: Магдалена Ризова Черних (актерка) и членови на жирито: Драгана Таневска (режисерка), Илија Струмениковски (актер), Петар Андоновски (писател), и Крсто Богојевски (сценограф) донесе одлука кумановската претстава „Секс иПрочитај повеќе