Хакаинде Хичилема

Сподели со своите пријатели

Европската унија денеска го поздрави чекорот на претседателот Хакаинде Хичилема за укинување на смртната казна во Замбија. Loading… „Ова достигнување испраќа силен сигнал до земјите во регионот и ширум светот, придонесувајќи за постепено укинување на смртната казна во Африка и пошироко. Смртната казна е сурова, нечовечка и понижувачка казна. ЕвропскатаПрочитај повеќе