Гризли

brown bear lying on grass field during daytime

Сподели со своите пријатели

Неколку еколошки групи го осудија повторното отворање на целниот лов на гризли во канадската провинција Алберта по 18-годишна забрана, стравувајќи од негативно влијание врз загрозениот вид мечки, пренесува АФП. Loading… „Ловот не е прифатлив метод за управување со загрозен вид“, рече Девон Ерл од Здружението за дивина во Алберта, коеПрочитај повеќе