горила

Сподели со своите пријатели

Женска горила во зоолошката градина во Берлин, за која се верува дека е најстарата горила на светот, го слави својот 67-ми роденден. Loading… На Фату, која е родена во дивината и живее во берлинската зоолошка градина од 1959 година, во петокот чуварите на зоолошката градина ѝ подариле кошница направена одПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Фату, женка на западната низинска горила, која се смета за најстарата претставничка од ваков вид во светот, го прослави својот 65-ти роденден во зоолошката градина во Берлин. Loading… „Нашата дама горила денес го слави својот 65-ти роденден и таа е најстарата горила на светот“, стои на Инстаграм профилот на ЗоолошкатаПрочитај повеќе