Горан Минчев

Сподели со своите пријатели

Горан Минчев од редовите на Движењето ЗНАМ – За наша Македонија е нов министер за јавна администрација во кабинетот на Христијан Мицкоски. Loading… Горан Минчев е роден 1972 година во Скопје. Тој е генерален секретар на Движење ЗНАМ за Наша Македонија. Дипломиран Економист на  Универзитетот „Св. Климент Охридски”. Тој еПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Собранието со 77 гласа „за“ и 22 гласа „против“ ја избра новата Влада чиј претседател е Христијан Мицкоски. Loading… Владината коалиција ја сочинуваат ВМРО-ДПМНЕ, партиите од коалицијата Вреди и ЗНАМ. Против Владата гласаа пратениците од СДСМ и Левица, а Европскит фронт ја напушти седницата кратко пред нејзиното завршување. Во новатаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Движењето ЗНАМ – За наша Македонија ги утврди кандидатите за министри во новиот владин кабинет, каде ќе има два ресори. Loading… Така, Игор Филков е предложен за кандидат за министер за правда, додека Горан Минчев е кандидат за министер за јавна администрација. Игор Филков е роден 1979 година во Скопје,Прочитај повеќе