Френк Кендал

Сподели со своите пријатели

Шефот на американското воено воздухопловство Френк Кендал смета дека Ф-16 нема значително да влијаат на воената победа на Украина над Русија, признавајќи дека борбените авиони од САД нема да бидат пресвртница во војната бидејќи воздушната моќ нема одлучувачка улога во конфликт. Loading… „Ф-16-те ќе им дадат на Украинците зголемување наПрочитај повеќе