Фермиев парадокс

Сподели со своите пријатели

Дали сте слушнале за Фермиев парадокс? Станува збор за мисловен експеримент во кој се поставува прашањето, како и покрај проценките за бројот на вонземски цивилизации во нашата галаксија, сè уште не сме виделе докази за постоење на „малите зелени“. Loading… Имено, ако напредните цивилизации брзо се шират низ Млечниот Пат,Прочитај повеќе