Фатмир Битиќи

Сподели со своите пријатели

Тековната 2023 година ќе ја преполовиме инфлацијата, додека 2024-та, ќе биде година на економско закрепнување со позитивен економски тренд, изјави заменикот на претсетседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи во интервју за емисијата „Што мисли народот“, која сеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Заменик-претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, гостуваше во дебатната емисија „Клан Дебата“ на Тв Клан, каде одговараше на актуелните теми од економијата. Loading… Вицепремиерот Битиќи се осврна на последната одлука за зголемувањето на минималната плата на 20.175Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Заменикот на претсетседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, преку видео порака се обрати на панел дискусијата на Бизнис Акселераторот УКИМ, „Постојана поддршка на иновациите во свет на промени“. Loading… На настанот на кој се дискутираше за постигнувањатаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Заменик-претседателот на Владата, задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи jа заврши тридневната официјална посетата во Брисел на која Република Северна Македонија ги отвори поглавјата 9 – Финансиски услуги и 28 – Права на потрошувачи и јавно здравје од Кластерот 2 – Внатрешен пазар, којПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Заменик-претседателот на Владата, задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, денес во Брисел учествуваше на билатералниот состанок од Кластер 2, „Внатрешен пазар“, поточно на состанокот од Поглавје 28 „Заштитата на потрошувачите и јавно здравје“. Loading… Во својот говор пред претставниците на Европската Унија (ЕУ) вицепремиеротПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Заменик-претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи за емисијата „360 Степени“ на Алсат, изјави дека домашните компании имааат ист третман од државата како и директните странски инвестиции. Loading… „ И домашните компании ги имаат истите олеснувања. Ние имавмеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Република Северна Македонија е дел од паневропскиот коридор на патни правци, нема отстапување од Коридорот 8 и на Исток и на Запад, бидејки Коридорот 8 сврзува сојузнички земји, земји на НАТО. Loading… Ова го изјави заменик-претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир БитиќиПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Во месец март ќе има покачување на минималната плата, а паралелно со неа ќе има и усогласување на платите во јавниот сектор со минималната плата според Законот за административни службеници, нешто што не било направено во Loading… минатото, изјави заменик-претседателот на владата задолжен за економски прашања, координација на економските ресориПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Сите инфраструктурни проекти за автопатот Кичево-Охрид се одглавени и на самиот почетокот на наредната година моите сограѓани ќе возат по автопатот Кичево-Охрид. Loading… Ова го изјави потпретседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи при неговото гостување во ТВ 24, каде одговараше наПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Преструктуирањето на нашата економија е предизвик на кој се нафати и на кој успешно работи оваа Влада и со гордост можам да кажам дека овој процес е веќе започнат и се движи во добра насока, при што само во минатата година имаме 560 милиони евра странски инвестиции и стотици поддржаниПрочитај повеќе