Џон де Рујтер

Сподели со своите пријатели

Канадски лидер на верска организација вредна повеќе милиони долари е обвинет за четири точки за сексуална злоупотреба. Loading… Џон де Рујтер (63) го водеше Колеџот за интегрирана филозофија во Едмонтон со децении, избегнувајќи контроверзии и обвинувања дека водел култ. Полицијата соопшти дека го уапсила „самопрогласениот духовен водач“ под обвинение заПрочитај повеќе