Џејмс Ставридис

Сподели со своите пријатели

Москва ризикува да предизвика отворена војна со НАТО со пресретнување на бродови во меѓународните води и настојување да наметне економска контрола над Украина, предупредува поранешниот врховен командант на НАТО за Европа Џејмс Ставридис. Loading… Поранешниот американски адмирал, кој ги предводеше силите на алијансата на континентот меѓу 2009 и 2013 година,Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Поранешниот врховен командант на сојузничките сили на НАТО Џејмс Ставридис смета дека рускиот претседател Владимир Путин сега сфатил дека направил грешка кога решил да изврши инвазија на Украина. Loading… „Мислам дека во темните, тивки часови, во два часот наутро, кога ќе се разбуди, сфаќа дека згрешил. Никогаш нема да гоПрочитај повеќе