дрво

Сподели со своите пријатели

Овој феномен најчесто го предизвикуваат обилни врнежи, кои ги преплавуваат подземните извори, па дополнителниот притисок ја потиснува водата на површината, со корењата покрај дрвото. Дрвото кое е прикажано на снимката било шупливо, па водата во еден момент започнала да се излева од него. Локалниот жител Емир Хакрамај вели дека овојПрочитај повеќе