Домородци

Сподели со своите пријатели

Во светот живеат 476 милиони домородци, во 90 земји. Тие сочинуваат помалку од 5% од светската популација, но и 15% од најсиромашните на планетата. Loading… Зборуваат речиси 7.000 јазици и претставуваат 5.000 различни култури. Од 1995 година нивниот ден се слави секој 9 август. Кои се домородците? Обединетите нации дадоаПрочитај повеќе