Деа Салихи

Сподели со своите пријатели

Во  Салонот на Уметничката галерија при НУ МУЗЕЈ – Куманово на утре од 19:30 часот ќе биде отворена изложба на дела „Кумановски ликовни уметници 2022“. Loading… Изложбата е дел од програмските активности на НУ Музеј – Куманово, и е под покровителство на Министерството за култура на Р.С. Македонија и ГрадоначалникотПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Во Салонот на Уметничката галерија при НУ Музеј – Куманово, утревечер со почеток од 19:00 часот ќе биде отворена самостојна изложба на академската уметница Деа Салихи од Куманово. Loading… Станува збор за нејзина прва самостојна изложба под работен наслов „Фрагменти од светот на жената“ на која ќе биде прикажана продукцијаПрочитај повеќе