црвен крст

Сподели со своите пријатели

Тимот на Меѓународниот Црвен крст, кој носи хуманитарна и медицинска помош во украинскиот град Мариупол, е „заглавен“ во Запорожје, бидејќи сѐ уште не добил безбедносни гаранции за одење во Мариупол. Loading… Конвој од пет возила за хуманитарна помош и два камиони треба да им донесе олеснување на граѓаните на Мариупол,Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Општинската организација на Црвениот крст на Република Македонија од Куманово организира вонредна крводаритлка акција која ќе се одржи утре во Центарот за култура „Трајко Прокопиев“. Од Црвениот крст на град Куманово ги повикуваат сите крдарители во период од 10 до 15 часот да даруваат крв и да помогнат да сеПрочитај повеќе