Биљана Ивановска

Сподели со своите пријатели

Општа болница Куманово од денеска почнува со колоноскопски прегледи за пациентите од североистокот, информираа надлежните од јавната здравствена установа. Loading… Набавен е нов апарат со кој лекари од Скопје, а и од Куманово ќе вршат прегледи. – Од месец декември во општа болница Куманово започнува со работа колоноскопија како интервенцијаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Одделението за очни болести од кумановската општа болница почна со оперативна катарактна хирургија, соопштија денеска надлежните од јавната здравствена установа. Loading… Директорката на болницата, Биљана Ивановска информираше дека оперативната катарактна хирургија со имплантација на интраокуларни леќи се реализира со поддршка на Клиниката за очни болести. – Обезбедени се едукатори коиПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Биљана Ивановска повторно е назначена за директор на Општа болница Куманово, откако претходно беше разрешена по неполн месец на функцијата. Loading… Таа дојде на позицијата како единствен кандидат на јавниот конкурс на Министерството за здравство, откако истече мандатот на претходната директорка Снежана Захарива. Меѓутоа, по неполн месец министерот Фатмир МеџитиПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Министерот за здравство Фатмир Меџити денеска не даде конкретен одговор зошто ја разрешил директорката на кумановската болница Биљана Ивановска по само половина месец откако беше избрана на конкурс. Loading… Иако запрашан од новинарите која е причината, тој зборуваше за болниците во Тетово и Бардовци, но немаше конкретен одговор за Куманово,Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Неполн месец откако беше назначена на функцијата директор на Општа болница Куманово, Биљана Ивановска е разрешена. Loading… Но, зошто е сменета од функцијата ескпресно, иако уредно била избрана на конкурсот кој го распишало Министерството за здравство, засега нема одговор. Кумановски Муабети вчера испрати прашања на адресата на ресорното министерство, ноПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Општата болница Куманово набави три нови апарати за поефикасна и подобра здравствена заштита за пациентите од градот и соседните општини, информираа денеска надлежните. Loading… Апаратите ги набави претходниот менаџерски тим на болницата и се наменети за потребите на офталмолошкото и гинеколошкото одделение како и апарат за анестезиолозите. Новиот видео ларингоскопПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Биљана Ивановска е нов директор на Општа болница Куманово, откако истече мандатот на Снежана Захариева. Loading… Министерството за здравство деновиве ја назначило Ивановска на чело на една од најголемите болници во државата која опслужува над 200.000 пациенти од Североистокот. Ивановска е вработена во болницата како психолог по општа психологија. ЧленПрочитај повеќе