баба

Сподели со своите пријатели

Кимико Нишимота започнала да фотографира во 2001. година, кога имала 72 години, во следниот период остварила кариера на која можат да и позавидат фотографите аматери ширум светот. Како што пишува „Japan Times“, пред да тргне на курс по фотографија, кој го води нејзиниот најстар син, директор на фотографија и дизајнПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Фадила Икановиќ од Живиници има 83 години и се уште активно вози автомобил, откако целиот работен век го минала како автомеханичарка. „Независне новине“ наведуваат дека оваа баба била првата која во 1966. година положила возачки испит во Живиници, одела на рели, а исто така била и правата жена во тоаПрочитај повеќе