Артурс Кришјанис Каринш

Сподели со своите пријатели

Летонците излегуваат на избори во сенка на руската инвазија на Украина и тоа ќе му помогне на премиерот Артурс Кришјанис Каринш, кој ги поддржува ЕУ и НАТО, повторно да победи. Loading… Избирачките места се отвораат во 7:00 часот по локално време, а се затвораат во 20:00 часот. Набрзо по затворањетоПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Летонците ќе излезат на избори во сабота во сенката на руската инвазија на Украина, што ќе му помогне на премиерот Артурс Кришјанис Каринш, кој ги поддржува ЕУ и НАТО, повторно да победи. Loading… Анкетите покажуваат дека популистите, конзервативците и социјалдемократската партија Склад, која обично ужива силна поддршка од големото рускоПрочитај повеќе