Амнести Интернешнл

Сподели со своите пријатели

Amnesty International (AI) ги обвини светските сили дека создале плодна почва за серија конфликти на кои сведочеше меѓународната заедница во 2021 година, што резултираше со масовно кршење на човековите права и хуманитарното право. Loading… АИ ја следи состојбата со човековите права во 154 земји и во својот годишен извештај објавенПрочитај повеќе