Ален Аспект

Сподели со своите пријатели

Нобеловата награда за физика оваа година им беше доделена на Ален Аспект, Антон Цајлинг и Џон Клаузер за нивниот придонес во областа на квантната механика. Loading… Нобеловата награда за физика за 2022 година беше доделена „за експерименти со заплеткани фотони, утврдување на прекршување на нееднаквостите на Бел и за пионерскиПрочитај повеќе