Александра Маневска

Сподели со своите пријатели

Ученици од кумановската Гимназија „Гоце Делчев“ беа во посета на Хрватска во рамки на збратимување на училиштето со Туристичко – угостителската школа од Бјеловар. Loading…     Како што информираше наставничката Александра Маневска, во рамките на проектот во мај ученици од Хрватска веќе биле во посета на Куманово. – СоПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Во конкуренција од над 30.000 ученици од цела Европа кумановските гимназијалци Мила Смилевска и Марко Спасовски освоија трето и четврто место на натпреварот по англиски јазик „ХИПО“. Loading… Во Лидо ди Јесоло, Италија,  Мила и Марко учествуваа во квалификациите за финале од натпреварувањето во силна конкуренција од цела Европа иПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Ученичката Мила Смилевска од кумановската Гимназија „Гоце Делчев“ го освои првото место на Државниот натпревар по англиски јазик. Loading… Во конкуренција на ученици од прва година средно образование од целата држава, Смилевска со освоени 98 поени го освои првото место. – Ова е огромен успех лично за Мила, но иПрочитај повеќе