Александар Вулин

Сподели со своите пријатели

Српскиот министер за внатрешни работи Александар Вулин денеска треба да се сретне со рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров за време на работната посета на Москва. Loading… Според руското Министерство за надворешни работи, Лавров и Вулин планираат да разговараат за соработката меѓу Русија и Србија и ќе разговараат заПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Решавањето на српското национално прашање не смее да им се препушти на европските бирократи, изјавил министерот за одбрана Александар Вулин по повод препораките изнесени во Стратегијата за проширување на ЕУ, дека Србија би требало да постигне правно-обврзувачки споразум со Косово и Метохија. Коментирајќи ги препораките изнесени во Стратегијата за проширувањеПрочитај повеќе